Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011
Οι τίτλοι της, το βάρος της φανέλας της, οι μύθοι που την ακολουθούν, η άσφαλτος που διαγράφει ακόμα και σήμερα τα καμμένα λάστιχα, οι οπαδοί της και το αδούλωτο πνεύμα τους, αυτοί που φύγαν νωρίς, αυτοί που την προδώσανε, τα πέτρινα χρόνια, τα χρόνια που έρχονται, αυτά είναι που κάνουν την ΑΕΛ αυτό που είναι. Και όχι μόνο την ΑΕΛ...

 Και άλλες ομάδες που επειδή είχαν την τύχη-ατυχία να την βρούν μπροστά τους, να την δουν να πατάει το χορτάρι του πεσμένου κάστρου τους, νομίσανε έστω και για μια στιγμή πως θα μπορέσουν να εξισωθούν και να συγκριθούν μαζί της. Νομίσαν έστω και για μια στιγμή ...οι άλλοι, πως μπορούν να την πιάσουν στο μπουκωμένο από τις πούτσες των νταβατζήδων στόμα τους. Νομίσαν έστω και για μια στιγμή πως το, ήδη σε όλους και σε όλα σκυμμένο κεφάλι τους, θα μπορέσει να τολμήσει να ρίξει έστω και μια μονάχα περιφρονητική ματιά ακόμα και στο κουφάρι της. Όλοι αυτοί λοιπόν που νόμισαν πως θα κλέψουν έστω και μια τζούρα από το βυσσινί χρώμα και θα το πετάξουν πάνω στην φανέλα της μικρής "ομάδας τους" για να μεγαλώσει και αυτή λιγουλάκι, όλοι αυτοί που υπάρχουν γιατί υπάρχει η ΑΕΛ, όλοι αυτοί που περιμένουν στην γωνία και κρυφοκοιτάζουν, όλοι αυτοί που με θαυμασμό και με αίσθημα κατωτερότητας κοιτούν το άλογο να ξεχύνεται στα επαρχιώτικα λιβάδια τους, όλοι αυτοί για την ΑΕΛ είναι απλά η επιβεβαίωση.
Η επιβεβαίωση πως, αυτό που η ΑΕΛ έκανε, αυτό που η ΑΕΛ πρεσβεύει και όλα αυτά τα πολλά, μα κυρίως τα μοναδικά και διαφορετικά που θα κατακτήσει στο μέλλον,  ΟΛΑ ΑΥΤΑ την κάνουν για τώρα και για πάντα ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ.  Μα κυρίως μια μεγάλη ομάδα, διαφορετική από αυτές που κάποιοι έχουν συνηθίσει να λένε μεγάλες. Όχι γιατί δεν πληρεί τα κριτήρια "της μεγάλης ομάδας" αλλά γιατί όπου υπάρχει κανόνας και κριτήριο η ΑΕΛ θα τον διαλύει και θα τον ξεριζώνει. Αυτή είναι η άγρια διαφορετική ομορφιά της... Μια ομορφιά που μπορεί να σπάσει το κατεστημένο ξανά και ξανά και ξανά, και με τους πιο απίθανους τρόπους, μόνο και μόνο γιατί ποτέ δεν επιδίωξε να γίνει κατεστημένο ή ακόμα γρανάζι του.

Δεν θα σταθούμε λοιπόν απέναντι σε αυτούς τους ετερόφωτους αστέρες και ιδιαίτερα δεν θα ασχοληθούμε με τους εκάστοτε μοσχοαναθρεμένους εκπροσώπους-νταβάδες τους-και δουλικά των νταβάδων τους, που νομίζουν πως μπορούν να παίξουν το επικοινωνιακό παιχνίδι(του μπέμπη που κλαίει για να του δώσει προσοχή η μαμά) ακόμα και στις πλάτες της ΑΕΛ. Αυτό το παιχνίδι ας το "κερδίσουν". Αρκεί να το "κερδίσουν" δια της απουσίας μας σε αυτό. Καθολικά από διοίκηση και ΚΥΡΙΩΣ κόσμο. Μαζί τους θα ασχοληθούμε μόνο στο χορτάρι... Εκεί πρέπει να τους θυμίζεις ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά μεγέθους... Και το μέγεθος μετράει...

 Άλλωστε και αυτοί γρανάζια του κατεστημένου είναι, που προσπαθούν να μας κάνουν   να πιστέψουμε πως ανήκουμε σε μια γωνίτσα μαζί τους. Ας μην κάνουμε το λάθος ούτε για στιγμή να πιστέψουμε πως κάτι τέτοιο ισχύει καθώς επίσης στην ομάδα αυτή(άρα και στους οπαδούς της) ταιριάζουν περισσότερο οι δύσκολες προκλήσεις, παρά οι ανούσιες επιδείξεις δύναμης στους "φτωχούς επαρχιωτάκους" ...φίλους μας. 
Για την ακρίβεια δεν πρέπει ούτε καν να τολμήσουμε να ασχοληθούμε μαζί τους. Γιατί θα είναι σαν να τους δίνουμε το δικαίωμα... να υπάρχουν.

Αν έχεις τα αρχίδια το κατεστημένο χτύπα κατευθείαν στα μάτια, και σταμάτα να βγάζεις βόλτα τα σκυλιά του...

2 σχόλια:

tsimpampavaleakoma1 είπε...

Μπράβο ρε....
Αν και κάποιες φορές όταν οι προκλήσεις φτάνουν σε υπερβολικό σημειό πρέπει να ασχοληθείς για να βάλεις τα πράγματα στην θέση τους.
Το έκανες βέβαια στο πρώτο γύρο αλλά κάτι άλλα χακί σκυλιά προστάτεψαν τον αφέντη τους...

John είπε...

Φωνάζουμε μόνο γαμιέται ο θρήνος και ο πειραιάς.

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Αν θέλετε να μας ρωτήσετε, να στείλετε υλικό ή άρθρα στείλτε e-mail στο gate1larissa@gmail.com

Clopyright by History1Makers. Από το Blogger.