Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Το θρίλερ.
Τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει τόσα πολλά από τον "λίγο" αποχαιρετισμό του Αλκαζάρ, την "σχολική εκδρομή" στην Κρήτη, μέχρι και το κακόγουστο σήριαλ του προπονητή, που μας έχουν φέρει όλους σε σημείο να μην μπορούμε να ευχαριστηθούμε -όσο θα θέλαμε- την είσοδο στο νέο γήπεδο της ομάδας.

Βέβαια δεν θα κάτσουμε να συγκρίνουμε τι είναι αυτό που μας πείραξε περισσότερο απ'όλα, καθώς για μερικά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα πλέον, παρ'όλη την μεγάλη πίκρα. Γι'αυτό και θα πιάσουμε το νήμα του θλιβερού αυτού σήριαλ, που εκτιλύσσεται μέρα με τη μέρα μπροστά στα έντρομα μάτια των περισσοτέρων από εμάς. Μετά την ήττα από τον Εργοτέλη, κατέρρευσε και στα μάτια των τελευταίων η λογική νέου φιλόδοξου ανερχόμενου Έλληνα προπονητή ο οποίος κάνει πρακτική στο πτυχίο της μεγάλης της Ρόδου σχολής στην ομάδα μας. Όλοι αντιλήφθηκαν πως τις εκάστοτε συνέχειες από τα Harry Potter είναι προτιμότερο να τις παρακολουθείς στην μεγάλη οθόνη (σαν αυτήν που θα βρίσκεται και στα εμπορικά πέριξ του νέου γηπέδου), παρά στον πάγκο της ΑΕΛ.



   Και έτσι για πρώτη φορά ο κόσμος ζήτησε άμεση απομάκρυνση του συμπαθέστατου κατα τ'άλλα κύριου Παπακώστα(για καφεδάκι και παρεούλα φάση). Και η απομάκρυνση ήρθε αργά ή γρήγορα(αυτό είναι κάτι που μπορεί να κρίνει ο καθένας μας) και η απαίτηση του κόσμου για προπονητή εγνωσμένης αξίας, με παραστάσεις από σπουδαία πρωταθλήματα, έγινε πιο έντονη από ποτε. Βέβαια για μια ακόμη φορά τέτοιο προπονητή που να βρεις αφού δεν κυκλοφορούν μπόλικοι από δ'αυτους.( Όπως δεν κυκλοφορούσαν και τον Γενάρη της χρονιάς εκείνης που ο Δώνης συμφωνούσε με την ΑΕΚ, και ο Πηλαδάκης έτρεχε να κλείσει τον προπονηταρά Ουζουνίδη, την υπογραφή του οποίου απέσπασε χειμωνιάτικες μέρες.)  Τουλάχιστον έτσι μας είπαν και οι λύσεις των Δερμιτζάκη, Νιόπλια και Λεμονή προκρίθηκαν άμεσα. Τελικά καταλήξαμε στον κύριο Δερμιτζάκη ο οποίος σε μια προσπάθεια να κρατήσει τη θέση του στον ΠΑΟΚ, δήλωνε όπου βρισκότανε το πόσο τρελό παοκτσάκι είναι, και άλλα διάφορα που ποσός μας ενδιαφέρουν. Βέβαια πέρα από το προφανές, να πληγωθεί δηλαδή ο οπαδικός σου εγωϊσμός, (γιατί όπως και να το κάνουμε για δαύτους που κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, ας σκεφτούνε τον Αναστόπουλο στον πάγκο του Παναθηναϊκού στο πρώτο ματς στο νέο γήπεδο) κάθεσαι και σκέφτεσαι λίγο παραπάνω. Και αυτό που διαπιστώνεις είναι πως ο κύριος Δερμιτζάκης δεν είναι μόνο παοκτσής αλλά και τόσο ξεφτυλισμένος που το προπονητικό του μέλλον το βάσιζε πάνω στις οπαδικές του προτιμήσεις. Εμείς οι ανώριμοι όμως, απέναντι σε έναν προπονητή που προσπάθησε και μέχρις ενός σημείου έκανε καριέρα βασιζόμενος στις οπαδικές του προτιμήσεις, θα πρέπει να κρατήσουμε μία στάση αδιαφορίας για το οπαδός τίνος ομάδας είναι. Ε, δεν πάει έτσι. Όσο για τις προπονητικές του ικανότητες, και την διαφοροποίησή του από την σχολή της Ρόδου, καλύτερα να μην μιλήσουμε, μη του χαλάσουμε και την μετέπειτα καριέρα σε παντός τύπου Διαγόρες Ρόδου και Πανθρακικούς. Άλλωστε και ο ίδιος ο πρόεδρος της ομάδας μας τον εκτιμάει τόσο για προπονητή, που όπως τόνισε στους οργανωμένους, θα είναι υπηρεσιακός, και πιο συγκεκριμένα για 20 μέρες μέχρι να υπογράψει με ξένο τεχνικό.
Και ο σκηνοθέτης.
   Συνεπώς αυτή η αχρείαστη σε βαθμό προσβολής για τον οπαδό της ΑΕΛ, πρόσληψη δεν έγινε ποτέ (μέχρι τώρα τουλάχιστον) καθώς στο Ιμπέριαλ μαζεύτηκαν οπαδοί της ΑΕΛ μέσα στους οποίους και οργανωμένοι οι οποίοι ξεκαθάρισαν στον Δερμιτζάκη πως είναι ανεπιθύμητος. Αυτοί λοιπόν οι οπαδοί, ούτε πήγαν στο Ιμπέριαλ γιατί έχουν απλήρωτους λογαριασμούς σε τράπεζες, ούτε γιατί αγαπούν την ΑΕΛ κατά δήλωση. Αυτοί πήγαν στο Ιμπέριαλ γιατί κοντέψαν να πάθουν εγκεφαλικό τη στιγμή που μάθανε για συμφωνία με τον εν λόγο προπονητή.
   Και ο εκβιασμός για τον οποίο ακούμε τον πρόεδρο να κλαίγεται και να λέει πως δεν μπορεί να δεχτεί, δεν είναι καραμέλα για να την πιάνει ο καθένας στο στόμα του. Πάμε να δούμε λοιπόν τι σημαίνει εκβιασμός... Εκβιασμός σημαίνει να σου ζητάνε το σπίτι σου όταν το παίξεις στο καζίνο θολωμένος από το πάθος που κάποιοι καλοθελητές εκμετταλεύονται. Εκβιασμός σημαίνει σε κάθε δυσκολία στην αγωνιστική περίοδο να ακούς κάποιον ο οποίος ως "ηγέτης" της ομάδας προσπαθεί να σε ηρεμήσει τονίζοντάς σου πως αν δεν καθίσεις καλά θα φύγει. Εκβιασμός είναι ο τρόπος που σου μιλάει για τα διαρκείας κάθε καλοκαίρι. Εκβιασμός είναι η άποψη που έχει αναπτυχθεί σε μερίδα φιλάθλων, ότι χωρίς Πηλαδάκη η ΑΕΛ θα περάσει στο χάος. Εκβιασμός είναι τα ΑΕΛόμετρα(που με τόσο κόπο καταφέραμε να εξαφανίσουμε εμείς οι ίδιοι) που σε κάθε ευκαιρία εμφανίζει ο "ηγέτης", μιλώντας για την υποθήκη, το μέλλον των παιδιών του, το πόσο αγαπάει ο ίδιος την ομάδα(μάλλον νιώθει πως δυσκολεύεται να μας πείσει μιας και το επαναλαμβάνει συνεχώς...) και πόσο κακός είναι ο Λαρισαίος οπαδός που απαιτεί. Εκβιασμός στην τελική στην ίδια την ομάδα, είναι όταν φοβάται να πάρει για υπηρεσιακό Λαρισαίο προπονητή, καθώς κάποιοι στα αποδυτήρια θα τον κάνουν μια χόρτα.   Ο ηγέτης λοιπόν που ποτέ δεν έχει εκβιάσει, μας θέλει πελάτες στα εύκολα και οπαδούς στα δύσκολα. Αλλά ο ηγέτης δεν έχει μάθει(γιατί προφανώς αυτοι που τον πληροφορούν, δεν κάνουν καλά την δουλειά τους) ότι εμείς δεν έχουμε μάθει να είμαστε χάνοι.
   Αν περιμένει πως θα έχει συμμάχους, στο παραλλήρημα του ηγέτη, τότε ας δώσει μια δυνατή σφαλιάρα ο ίδιος στον εαυτό του(αλλά και σε όσους τον "πληροφορούν") να συνέλθει γιατί το μέλλον του στην ΑΕΛ θα είναι δύσκολο. Με μελλοντικές φημολογούμενες κινήσεις εγωϊσμού, υπεροψίας και επίδειξης δύναμης να το ξέρει από τώρα πως αυτός μόνο θα χάσει... Γιατί δεν πρόκειται να πουλήσουμε την ψυχή μας στο διάολο για να μείνει...
   Την απάντηση που πρέπει να πάρει, θα την δώσει ο ανώριμος κόσμος, που αποδείχτηκε πως είναι η μόνη ώριμη δύναμη στην ΑΕΛ. Η μόνη δύναμη που μπορεί να διαφυλάξει την αξιοπρέπια και το βάρος της φανέλας αυτής της ομάδας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου