Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010
Αυτό που παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια σκιά της ΑΕΛ. Η ομάδα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και κανείς δεν μοιάζει συνειδητοποιημένος πάνω στα λάθη του και ικανός να την σώσει. Οι μόνοι που πιστεύουν, είναι αυτοί που παρά το βαρύ 0-3 συνέχισαν να τραγουδούν και να καταθέτουν ψυχή, όχι γιατί πιστεύαν πως θα γυρνούσε το ματς, αλλά γιατί επιτέλους ήθελαν να δούνε κάτι από την ΑΕΛ που έχουν στο μυαλό τους. Και επειδή δυστυχώς κανένας δεν τους σεβάστηκε, προσπάθησαν να επιβάλλουν σεβασμό προς το τέλος. Και κανείς δεν ξέρει τι θα γινόταν αν δεν έληγε το ματς νωρίτερα.

Η ΑΕΛ απορρίπτει αυτό που με την ανοχή μας πήγαν να την κάνουνε. Η ΑΕΛ ξερνάει τους συμβιβασμούς που κάναμε για το δήθεν καλό της. Η ΑΕΛ γυρνάει την πλάτη στην παρέλαση των αστέρων και των πορνιδίων, και ξεμπροστιάζει αυτούς που την χρησιμοποιήσαν για να κάνουν δημόσιες σχέσεις. Η ΑΕΛ δεν μπορεί να είναι μια απλά βιτρίνα ενός ανθρώπου... Η ΑΕΛ δεν μπορεί άλλο να σηκώνει στις πλάτες της μια ύπουλη καλοσύνη. Η ΑΕΛ σιχάθηκε τον καινούριο εαυτό της. Και να είστε σίγουροι πως θα πληρώσουμε το τίμημα. Όχι για να τιμωρηθούμε αλλά για να καταλάβουμε τι πάει λάθος.

Ζούμε την ΑΕΛ που ο σκοπός αγιάζει τα μέσα... Όμως δεν συνειδητοποιήσαμε πως στην ΑΕΛ τα μέσα και το ταξίδι είναι που μετράνε και κάνουν αυτήν την ομάδα διαφορετική και επαναστατική. Τα μέσα είναι που μας κάνουν περήφανους οπαδούς αυτής της ιδέας που ονομάζεται ΑΕΛ και στην τελική το ταξίδι μόνο μας αφορά γιατί ταβάνι δεν υπάρχει.... Δεν χρειαζόμαστε ούτε μάγους, ούτε ήρωες, ούτε ψυχάρες ούτε ηγέτες... Δεν χρειαζόμαστε κανέναν να μας δώσει το ταβάνι που δεν θέλουμε, έτοιμο. Θέλουμε να ζήσουμε το ταξίδι και αυτό που πραγματικά είναι η μαγεία της ΑΕΛ.

Το "καλό της ΑΕΛ", λοιπόν, δεν είναι να φτάσει στον προορισμό με κάθε μέσο, γιατί τέτοιος δεν υπάρχει. Το καλό της ΑΕΛ είναι η μαγεία του ταξιδιού. Και όποιος το ξεχνάει αυτό μάλλον ξεχνάει ή δεν έμαθε ποτέ τι είναι ΑΕΛ.
Ήρθε η ώρα να πληρώσουμε τις αμαρτίες μας. Ας το κάνουμε δημιουργικά τουλάχιστον... Για το καλό της ΑΕΛ.

Η σημαντικότερη αλλαγή που πρέπει να γίνει είναι η αλλαγή νοοτροπίας. Γιατί το πρόβλημα είναι στην βάση. Όσους παίκτες και αν αλλάξουμε, όσα γήπεδα και αν φτιάξουμε, αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία δεν πρόκειται να πάμε μπροστά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου