Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010
 



   Δύο βδομάδες μετά το αντίο στο θρυλικό Αλκαζάρ και μία μέρα πριν το πρώτο ματς στο νέο γήπεδο,  ξεκινάμε μια νέα διαδικτυακή προσπάθεια. Σκοπός μας, αρχικά, είναι να σχολιάσουμε με καθαρά οπαδική ματιά, όλα όσα συμβαίνουν στην ΑΕΛ. Επίσης θα επιχειρήσουμε την ενημέρωση των συνοπαδών μας γύρω από την οπαδική καθημερινότητα της ΑΕΛ και όχι μόνο. Ξεκινώντας από τα πέταλα και καταλήγοντας στους δρόμους και στους συνδέσμους, θα προσπαθήσουμε να συζητήσουμε γύρω από την οπαδική κουλτούρα αναλύοντας τα βασικά χαρακτηριστικά της.

Επειδή είναι πολύ λογικό να αναρωτηθείτε για το ποιοι είμαστε εμείς και ως τι γράφουμε, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως είμαστε οπαδοί της ΑΕΛ, δραστηριοποιούμαστε σε συνδέσμους και είμαστε υπέρμαχοι μιας κερκίδας συνείδησης και χρωμάτων. Αντιλαμβανόμαστε την ύπαρξη των οργανωμένων οπαδών καθώς και των συνδέσμων τους, ως κυρίαρχο παίχτη στο παιχνίδι, και όχι ως άβουλο "ανόητο" κομπάρσο. Θεωρούμε επίσης πως η παρουσία οργανωμένων οπαδών είναι, περισσότερο από ποτέ, αναγκαία στον χώρο του λεγόμενου μοντέρνου ποδοσφαίρου στην λογική του οποίου, είμαστε απολύτως αντίθετοι. Επίσης εναντιωνόμαστε στην κρατική καταστολή απέναντι στους οπαδούς και στην κοινωνία γενικότερα, καθώς και στην εμπορευματοποίηση της ομάδας μας από δημοσιογράφους που λειτουργούν σύμφωνα με τα συμφέροντά τους, παραπλανώντας και παραπληροφορώντας τους φιλάθλους.
Ακόμα ξεκαθαρίζουμε πως οποιαδήποτε άποψη γράφεται εδώ, δεν σημαίνει πως εκφράζει το σύνολο της κερκίδας των οπαδών της ΑΕΛ. Εμείς είμαστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για τα γραφόμενά μας, καθώς και εσείς για τα σχόλιά σας τα οποία δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να λογοκριθούν να απαγορευθούν ή τέλος να υποστούν επεξεργασία. 

    Η ΑΕΛ των ονείρων μας δεν έχει ταβάνι. Η ΑΕΛ για εμάς είναι ιδεολογία και τρόπος ζωής. Αυτά θεωρούμε πως είναι αρκετά ώστε να εκφράζουμε οποιαδήποτε άποψη στην οποία ο καθένας από εσάς μπορεί να διαφωνεί, σε καμία περίπτωση όμως δεν δεχόμαστε να αμφιβάλλετε για τις προθέσεις μας. Για όσα ονόματα φυσικών προσώπων(σε καμία περίπτωση φιλάθλων και οπαδών) αναφερθούν μέσα από τα ανυπόγραφα άρθρα μας, ξεκαθαρίζουμε(καθώς είμαστε υπέρμαχοι των προσωπικών δεδομένων και της ανωνυμίας στο διαδίκτυο) πως δεν θα υπάρχει ποτέ πρόθεση είτε δόλος για να πληγεί η προσωπικότητά τους, παρά μόνο να σχολιαστεί με τον καλύτερο ή με τον χειρότερο τρόπο η συμπεριφορά τους.  Επίσης καλούμε όλους τους χρήστες του ιστοτόπου στα σχόλιά τους να μην αναφέρουν τα ονοματεπώνυμά τους καθώς και προσωπικές πληροφορίες. Τέλος οποιοδήποτε υλικό ανεβαίνει στο history1makers είτε είναι άρθρο, είτε είναι φωτογραφία κλπ μπορεί ο κάθε οπαδός της ΑΕΛ να χρησιμοποιήσει ελεύθερα (είμαστε υπέρ του clopyright) αρκεί να σεβαστεί το περιεχόμενο του υλικού και μόνο.
Αυτά για αρχή! Λίγη υπομονή μόνο μέχρι να μπούμε σε ρυθμό.

Τα μυαλά μας κολλημένα - Τα όνειρά μας Θύρα 1!

Με σεβασμό στο παιχνίδι, History1Makers.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου