Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010
Αν περιμέναμε όλοι κάτι αυτήν την βδομάδα ήταν ότι θα έχουμε νέο προπονητή στην ομάδα... Και όντως πέσαμε μέσα. Και μάλιστα πήραμε προπονητή ο οποίος φημίζεται για την πειθαρχία που επιβάλει στα αποδυτήρια... Το πρόβλημα το οποίο κάθε βδομάδα ανακάλυπτε από την αρχή ο Παπακώστας και ήταν "έτοιμος" να αντιμετωπίσει τελικά φαίνεται πως έχει εντοπιστεί για τα καλά. Αυτό ενισχύει την υποψία ότι από το 2005 κιόλας, υπάρχουν ποδοσφαιριστές οι οποίοι κάνουν κουμάντο στα αποδυτήρια. Και μάλιστα αυτοί οι ποδοσφαιριστές ήταν σε θέση να "διώξουν" προπονητές όπως και ο Ουζουνίδης, ο οποίος επίσης φημιζόταν για την αυστηρότητά του. Βέβαια ο Ουζουνίδης δεν είχε ούτε την προσωπικότητα ούτε το όνομα ώστε να μπορέσει να σταθεί εμπόδιο στο "καθάρισμά" του. Και για να μην παρεξηγούμαστε δεν είχε ούτε και τις προπονητικές ικανότητες να σηκώσει το βάρος της ΑΕΛ σε καμία περίπτωση. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα από το πως συμπεριφέρονται οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας στα αποδυτήρια...



Η αλήθεια όμως είναι ότι σε όλα τα αποδυτήρια κάθε ομάδας από το τελευταίο τοπικό πρωτάθλημα μέχρι και το υψηλότερο, υπάρχουν ποδοσφαιριστές που αν αφεθούν "ελεύθεροι" θα σου κάνουν τα αποδυτήρια μπουρδέλο. Το θέμα είναι κατά πόσο υπάρχουν μηχανισμοί στην ομάδα που θα τους αποτρέπουν... Αν πάμε στους μηχανισμούς της ΑΕΛ, θα δούμε ότι επι εποχής Δώνη και Λυράκη όλοι μιλούσαν για καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Αυτό έχει να κάνει σίγουρα με το γεγονός πως υπήρχαν άνθρωποι που γνωρίζαν από ποδόσφαιρο και είχαν πέσει πάνω στην ομάδα. Στο επόμενο διάστημα μέχρι τώρα με μεγάλη λύπη διαπιστώνουμε πως ποδοσφαιριστές -λόγω και της ιδιέταιρης σχέσης τους με την διοίκηση- είχαν αναλάβει κατά κάποιον τρόπο την διαχείρηση των αποδυτηρίων (και την ενημέρωση του Πηλαδάκη). Το ότι δεν νοείται ποδοσφαιριστές να αναλαμβάνουν αυτόν τον ρόλο φαντάζομαι πως το αντιλαμβανόμαστε όλοι. Και σαν να μην έφτανε αυτό οι ποδοσφαιριστές αυτοί λύναν και δέναν μέσα στα αποδυτήρια δημιουργώντας προβλήματα και σε συμπαίκτες αλλά κυρίως στους προπονητές(είτε γιατί δεν γούσταραν το αυστηρό πρόγραμμα, είτε γιατί δεν ήθελαν να πάρουν οι ίδοι την ευθύνη για την εκάστοτε κακή αγωνιστηκή κατάσταση). Βέβαια όλα αυτά είναι αποδεδειγμένο πως ήταν εν γνώση του Πηλαδάκη, ο οποίος, προτιμούσε να φέρει τον Δερμιτζάκη από έναν Λαρισαίο παλαίμαχο για υπηρεσιακό καθώς φοβόταν πως δεν θα μπορέσει να ελέγξει τα αποδυτήρια και κυρίως του συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές.

Η επιλογή του Άντερσεν λοιπόν, και σύμφωνα με το προφίλ με το οποίο παρουσιάζεται, δείχνει να είναι η καλύτερη αυτήν την στιγμή. Γιατί αυτό που χρειάζεται η ομάδα αυτήν την στιγμή δεν είναι να μάθουν οι ποδοσφαιριστές να δουλεύουν σε σύστημα, αλλά να υπάρξει μια γενική ανασύνταξη, και γενικότερα ένα στρώσιμο των αποδυτηρίων... Να γίνουν δηλαδή αυτοί οι παίκτες ΟΜΑΔΑ. Και δεν είναι μία εύκολη υπόθεση αυτό. Και είναι ένας ρόλος που ελπίζουμε πως θα τον παίξει με επιτυχία ο νέος προπονητής. Βέβαια το τι θα γίνει με αυτούς τους ποδοσφαιριστές που ακόμα και εντεκάδα υπέδειξαν στον Κατσάρα, μόνο ο Πηλαδάκης το γνωρίζει... Η ομάδα ήταν άρρωστη, και ο Άντερσεν καλείται να της χορηγήσει το φάρμακο, και να ξεκαθαρίσει το ...χιονισμένο τοπίο!

ΥΓ.Οποισδήποτε θέλει να βρίσκεται στο γήπεδο την Κυριακή και δεν θα πιστεύει στην νίκη(είτε ποδοσφαιριστής είτε οπαδός) καλό θα είναι να το ξανασκεφτεί καλά πριν πατήσει το πόδι του... Η ΑΕΛ μπορεί να είναι λαβωμένη και στο κρεβάτι του πόνου, παρ΄όλα αυτά άπαντες οφείλουν να σεβαστούν την φανέλα της και την ιστορία της που λέει πως απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο πουλάει πολύ δύσκολα το τομάρι της.
ΥΓ2. Οι ερυθρόλευκοι "καμικάζι" καλό θα είναι να κάνουν "ντου" με την όπισθεν...
ΥΓ3. Ας μην τολμήσει ο Πηλαδάκης να κλάψει ξανά πάνω από το πτώμα της ΑΕΛ. Η επιλογή του Σπάθα(που ανήκει στον σύνδεσμο Πειραιά) και μάλιστα μετά τις όσες σφαγές έχει υποστεί η ΑΕΛ είναι κάτι παραπάνω από προκλητική. Ακριβώς όσο προκλητική είναι και η αδιαφορία των διοικούντων πάνω στο θέμα. Η ομάδα δεν χρειάζεται μόνο προπονητή αλλά και προστασία σε όλα τα επίπεδα. Φταίει λέτε το χιόνι;;;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου