Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011
 Η ΑΕΛ δεν έπεσε από τον ουρανό ξαφνικά μια μέρα όταν και την ανέλαβε ο Πηλαδάκης. Η ΑΕΛ έχει ιστορία, φανέλα, ειδικό βάρος, συγκεκριμένη φιλοσοφία ποτισμένη με αίμα και οπαδούς που εκφράζονται μέσα από αυτήν. 
 Αν ο Πηλαδάκης θέλει να φτιάξει ένα μαγαζί από την αρχή, πουλώντας ένα προιόν που αν είναι καλό θα προσελκύσει και πελάτες, τότε μάλλον έχει πιάσει λάθος το νόημα. Στο ποδόσφαιρο όποιος στόχευσε στους πελάτες στο τέλος πήρε το τρίτο το μακρύτερο.
 Οι μεγάλες ομάδες αποτελούνται από οπαδούς. Και ο οπαδός δεν πάει στο γήπεδο για να δει τους αστέρες και τους lifestyle λούληδες. Μάλλιασε η γλώσσα μας να λέμε πως η ΑΕΛ δεν είναι επιχείρηση. Η αγάπη μας για την ΑΕΛ δεν αντιστοιχεί με τον εθισμό του τζόγου. Ο οπαδός πάει στο γήπεδο γιατί η ομάδα του τον εκφράζει... Αν η ΑΕΛ του σήμερα δεν εκφράζει τους οπαδούς της τότε δεν έχει κανένα λόγο να λέγεται ΑΕΛ ή πολύ απλά κάτι πρέπει να αλλάξει. Γιατί πολύ απλά η ΑΕΛ δεν είναι μονάχα ένα brand name. Γι'αυτό λοιπόν αυτό που πρέπει να καταλάβει είναι πως δεν μπορεί να χτίσει από την αρχή μια αγγλική ημι-"υπερπαραγωγή" προσαρμοσμένη στην "ελληνική πραγματικότητα", στοχεύοντας σε κινέζους που θα γεμίζουν την αρένα κάθε Κυριακή. Εδώ, εμείς ήμασταν, εμείς είμαστε και εμείς θα είμαστε. Γι'αυτό αν θέλει να χτίσει, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να χτίσει πάνω σε αυτά που η ΑΕΛ αντιπροσωπεύει. Σε αυτά που αντιπροσώπευε πάντα... Αν θέλει να χτίσει, θα χτίσει μια ΑΕΛ που να μας εκφράζει. Ο μόνος που επιδέχεται εκπαίδευσης είναι αυτός. Εμείς δεν πρόκειται να αλλάξουμε.  Αν περιμένει πως θα χτίσει ότι εκφράζει τον ίδιο και εμείς θα ακολουθήσουμε μαγεμένοι από τα καθρεπτάκια και τις βιτρίνες να ξέρει πως εμείς πρώτοι θα γκρεμίζουμε κάθε προσπάθειά του.

Για να χτίσεις κάτι που θα προορίζεται να εκφράζει πολλές ψυχές ανθρώπων, και συγκεκριμένα οπαδών της ΑΕΛ, χρειάζεσαι άπειρα εκατομμύρια από μεράκι, πάθος και ψυχή, χρειάζεσαι αντίληψη του που βρίσκεσαι, του τι και του πως πρέπει να κάνεις αυτό που θα κάνεις και μόλις λίγα εκατομμύρια ευρώ. Και αν δεν νιώθεις από όλα αυτά, και σε ενδιαφέρει απλώς το οικονομικό, πάρε κάποιον άλλο που να μπορεί να τα νιώσει. Ο ακριβώς ανάποδος δρόμος αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος -όπως θα έλεγε και ένας τεχνοκράτης- αναποτελεσματικός...


 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Αν θέλετε να μας ρωτήσετε, να στείλετε υλικό ή άρθρα στείλτε e-mail στο gate1larissa@gmail.com

Clopyright by History1Makers. Από το Blogger.